hotel bell

Radovi umetnice iz Leskovca Ane Mikarić u Kulturnom centru Novog Sada

Izložba slika „Probuđenje“ umetnice Aleksandre Ane Mikarić, otvorena je u Kulturnom centru Novog Sada u ponedeljak 14.novembra i moći će da se pogleda do 21.novembra.

Izložbu sa nazivom „Probuđenje“ otvorio je kustos Kulturnog centra Novog Sada Damir Stanojević pročitavši komentar čuvenog vajara i pesnika Lasla Silađija čiji komentar beleži katalog sa ove izložbe.

Čuveni vajar čije skulpture krase više od 18 javnih prostora naše zemlje Laslo Silađi istakao je zadovoljstvo što u svom gradu predstavlja ovu umetnicu za koju veruje da svojim slikama dotiče praiskonski motiv koji je istinski pokretač svega. 

Umetnica iz Leskovca koja je slikarstvo učila u Boliviji a već dve godine živi i stvara u Puli, ističe da je ova izložba korak unapred u njenom opusu koji traje. Za veoma kratko vreme njene slike prepoznate su od strane stručne umetničke javnosti čemu svedoče komentari u njenom portofoliu naših značajnih imena kao što su Zdravko Vučinić, Dušan Đokić, Miodrag Elezović i mnogi drugi. 

Aleksandra se u svom obraćanju prisutnima osvrnula na svoj dosadašnji rad, i iako kaže da joj neki zameraju što „objašnjava“ svoje slike ona kaže da veruje da je uvek važno pomenuti značaj naše energije i boje naše duše kojom kaže da bojimo ovaj svet. Ona ne želi da njena platna u oku posmatrača budu samo skriveni aktovi živih boja već ovozemaljska kuća koja isijava boju koja dolazi sa svitanjem.

Takođe, ona je istakla da ne želi da predstavljene slike na ovoj izložbi za posmatrača budu samo ljudske himere već trenutak spoznaje i preobražaja – „Probuđenje“. 

Važno je pomenuti dosadašnje projekte na kojima je Aleksandra Ana Mikarić radila kao što je lansiranje umetničkih slika u svemir u bespilotnim letelicama iz Pule 2020.godine. i pretpostavku da nas očekuju mnoga iznenađenja u budućnosti. https://balkans.aljazeera.net/teme/2020/10/21/ulje-na-platnu-u-bespilotnim-letjelicama

Ona svojim dosadašnjim zalaganjem svakako svedoči da umetnost pripada svima i ne poznaje granice. Takođe, umetnica je najavila svoju sledeću izložbu slika u Boliviji, u La Pazu, 17.januara.

Check Also

Gran pri “Mali Joakim“ dobilo šabačko pozorište: Leskovačkom “Razmaženom princu“-tri nagrade

Predstava “Crvenkapa i dragi Vuk“, u izvođenju ansambla šabačkog teatra, izdvaja se svojom duhovitošću, zaokruženošću …

Оставите одговор