Home / DOGAĐAJI / Radio program RTS-a od danas obaveštava vozače o stanju na putevima
hotel bell

Radio program RTS-a od danas obaveštava vozače o stanju na putevima

Direktor policije Vladimir Rebić potpisao je Ugovor sa predstavnicima JP „Putevi Srbije“, Regulatornog tela za elektronske medije, Javnog preduzeća „Emisiona tehnika i veze“ i Radio-televizije Srbije o novom sistemu za obaveštavanje vozača putem radio programa u slučaju nezgoda na putu i informisanju javnosti za bezbedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

Rebić je istakao da je ovaj dan važan za bezbednost saobraćaja u Srbiji, s obzirom na to da smo nakon osam meseci uspeli da uspostavimo ovaj sistem.

Inače, jedan tragičan događaj koji se dogodio u novembru prošle godine na auto-putu u zoni Jagodine kada je stradalo osam osoba, nakon izvršenih analiza, pokazao je da je do nezgode došlo zbog neobaveštenosti vozača o izuzetno gustoj magli, naveo je direktor policije.

On je poručio da će ovaj sistem biti u funkciji od 1. jula i da će svi vozači na auto-putevima Srbije imati mogućnost da budu upozoreni od strane RTS-a o bitnim okolnostima i dešavanjima na putevima.

Rebić je istakao da će MUP uz pomoć „Puteva Srbije“ brzo i efikasno informisati vozače o eventualnim nezgodama i drugim okolnostima, kao i o preusmeravanju saobraćaja, čime će se značajno povećati bezbednost saobraćaja na srpskim putevima.

Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak rekao je da će prilikom svakog većeg sudara, guste magle ili drugog problema na putu, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestiti Radio-televiziju Srbije, koja će prekinuti program kako bi učesnike u saobraćaju upozorila na novonastale okolnosti, čime će se sprečiti saobraćajni zastoji, a putovanje učiniti bezbednijim.

Glavna i odgovorna urednica „Radija Beograd 202“ Milica Kuburović naglasila je da će na ovaj način učesnici u saobraćaju pravovremeno dobiti informacije i upustva za ponašanje na putu, što će smanjiti broj saobraćajnih nezgoda, kao i gužve na saobraćajnicama.

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *