PU Leskovac tvrdi: Smanjenje krivičnih dela i povećana efikasnost u odnosu na prošlu godinu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na današnjoj konferenciji za medije, načelnik Policijske uprave Leskovac, Tomislav Ilić, izneo je pozitivne rezultate rada u periodu januar-mart 2024. godine.

Istaknuto je značajno smanjenje broja registrovanih krivičnih dela u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

“U prvom tromesečju 2024. godine, zabeleženo je ukupno 334 krivičnih dela, dok je u istom periodu 2023. godine registrovano 354 krivična dela. Ovo predstavlja smanjenje od 5,65%. Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem takođe je blago porastao i iznosi 71,81%, u poređenju sa 70,71% u 2023. godini. Pored toga, primećen je manji broj krivičnih dela u oblasti opšteg kriminala, sa 286 prijavljenih dela u poređenju sa 321 u istom periodu prethodne godine. Najčešća krivična dela u ovoj oblasti su krađe i teške krađe.

U periodu januar-mart 2024. godine, podneto je 49 krivičnih prijava za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, što predstavlja porast u odnosu na prethodnu godinu. Realizovane su i brojne zaplene opojnih droga, ukupno u količini od preko 3,5 kilograma marihuane, kao i drugih psihoaktivnih supstanci.

U oblasti privrednog kriminaliteta, otkriveno je 28 krivičnih dela, što je veći broj u odnosu na prethodnu godinu. Najviše učešća u strukturi krivičnih dela ima neovlašćen promet akciznih proizvoda, organizacija igara na sreću i ostala krivična dela.

Takođe, registrovano je 116 prekršaja u saobraćaju, što je manje u odnosu na isti period prethodne godine. Na području Odeljenja saobraćajne policije PU Leskovac, zabeleženo je 107 saobraćajnih nezgoda, od kojih je 61 sa povređenim licima, dok je 46 sa materijalnom štetom – kazao je Ilić.

Načelnik Ilić istakao je da su ovi rezultati rezultat predanog rada policijskih službenika i saradnje sa lokalnom zajednicom, te da će se nastaviti sa sprovođenjem preventivnih i represivnih mera kako bi se očuvala javna bezbednost u Leskovcu i okolini.

Check Also

Udruženje “Heroine” i humana Leskovčanka donirali televizor i posteljine leskovačkoj Opštoj bolnici

Udruženje “Heroine” iz Beograda, zajedno sa humanom leskovčankom čije je ime poznato redakciji, donirali su …