Home / DRUŠTVO / Prvi deo radova na Svetoilijskom i Špitaljskom groblju završen, pogledajte šta se i u kom delu radi
hotel bell

Prvi deo radova na Svetoilijskom i Špitaljskom groblju završen, pogledajte šta se i u kom delu radi

Prvi deo radova na uredjenju staza na Svetoilijskom i Špitaljskom groblju je završen.

One su posute šljunkom, koji predstavlja osnovu za nanošenje sloja asfalta, a prema rečima direktora Vladimira Sinadinovića, radi se o vrlo frekventnim trasama, koje vode do novog groblja ka  Donjoj Jajni.

Dužina staza na oba leskovačka groblja, koja se ovih dana uredjuju, je više od 6oo metara i one spadaju u najprometnije, ističe direktor “Komunalca“, Vladimir Sinadinović:

– Prva staza, koja bi se mogla nazvati i putem, jer je širine 3 metra, vodi od ulaza sa Jajinskog puta, do Hisarske ulice, odnosno izlazi na buduću obilaznicu oko Svetoilijskog groblja, a biće asfaltirane još dve staze u novom delu groblja. Što se tiče Špitaljskog groblja, radi se o stazi koja počinje na ulazu u groblje, a asfaltiraćemo je u dužini koju nam priroda terena dozvoljava.Prvi deo radova smo završili. Predmetne staze su pošljunčane i utabane na propisan način i sada očekujemo početak asfaltiranja. Neke od pomenutih staza će prvi put biti asfaltirane, a na pojedinima će biti obnovljena asfaltna košuljica od pre 2o-ak godina.

Aktuelni radovi vredni su 6 miliona dinara i finansiraju se subvencijama iz lokalnog budžeta. Sinadinović veruje da će se sa ulaganjem u grobljansku infrastrukturu nastaviti i narednih godina, jer je mnogo staza i ulica koje treba urediti. Prema njegovim rečima, razlog tome nije samo činjenica da su mnoge od njih postradale tokom decenija korišćenja, već i zbog širenja, pre svega, Svetoilijskog groblja:

– U toku je izrada PDR-a za humana groblja na teritoriji grada Leskovca. Svetoilijsko groblje se širi, pripajaju mu se nove parcele, pa ne postoji bojazan da će, bar u dogledno vreme, nedostajati grobnih mesta. Što se tiče Špitalja, on je konzerviran i ne postoji prostor za širenje.

Ekipe “Komunalca“, trenutno su angažovane i na intenzivnom čišćenju centra grada, u susret predstojećoj “Roštiljijadi“, a u toku je i preseljenje uprave preduzeća u nove prostorije, u sklopu pijace u ulici Kralja Petra I.

Check Also

Premijerka Ana Brnabić obišla bolnicu, Postrojenje u Bogojevcu i radove na Bulevaru

Dvodnevnu posetu Jablaničkom okrugu, predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić nastavila je danas u Leskovcu. Obišla …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *