Home / DRUŠTVO / Prva nagrada za film „100“ Nebojši Iliću Ilketu
hotel bell

Prva nagrada za film „100“ Nebojši Iliću Ilketu

Na 17. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Zlatna buklija” u Velikoj Plani Nebojša Ilić Ilke je nagrađen prvom nagradom za film “100”, koji predstavlja poetizovan prikaz “fudbalske tople duše Vlasotinačana” od uspona i padova do tuge i sreće kroz protekli vek jedne ljubavi, dirljiva i pitka istoriografija FK “Vlasina” od osnivanja do danas.

Film “100” je zapravo priča o jednovekovnoj istoriji “Vlasine”, od donošenja prve lopte i kopački, koje je u Vlasotince 1920. godine doneo bečki student i osnivač kluba Voja Popović i prvog sudijskog zvižduka, pa sve do trenutka kada je postala prvak zone Jug 2018/2019. godine.

Na ovogodišnji festival je pristiglo preko 300 filmova koje su ocenjivali članovi žirija: Nikola Lorencin, reditelj i predsednik žirija, Žarko Pekez, snimatelj i Ivan Vukčević, glumac.

Inače festival “Zlatna buklija” koji okuplja najbolje autore kratkometražnih filmova, reportaža i dokumentaraca u regionu pokrenut je 2006. godine, a Nebojša Ilić je u više navrata nagrađivan za svoja filmska ostvarenja.

Dokumentarni film “100” premijerno je prikazan prošle godine u Vlasotincu povodom gradske slave, a nedavno je i beogradska publika imala priliku da vidi ovo Ilketovo filmsko ostvarenje na 69. Martovskom festivalu u Domu omladine.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.