Proslava 18 godina rada Dnevnog boravka Duga: Simbol zajedništva i tolerancije

Prijatelji i članovi udruženja MNRO, danas su sa velikom radošću i ponosom obeležili 18 godina rada i postojanja Dnevnog boravka Duga.

Od svog osnivanja 2006. godine, Duga je postala simbol zajedništva, tolerancije i nade. To je mesto gde se pružaju mogućnosti za razvoj, učenje i socijalnu integraciju naših sugrađana koji se suočavaju sa mentalnim izazovima.

U ime grada Leskovca prisutnima se obratila zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

U ovim prostorijama već 18 godina zrači svetlost podrške i razumevanja. Dnevni boravak Duga je krenuo sa radom uz podršku Ministarstva i velikog zalaganja tadašnjeg predsednika Skupštine, a sadašnjeg gradonačelnika Gorana Cvetanovića, koji je ovom udruženju dao na korišćenje prostorije u kojima se danas nalazimo. To je bio tek početak ove divne priče, priče u kojoj su mnogi ljudi našli svoje mesto i priliku za bolji život. Danas, sa zadovoljstvom vidimo koliko je postignuto zahvaljujući zajedničkom trudu – kazala je Dimitrijevićeva.

U ime domaćina reč je imao Dragan Nikolić koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci.

Boravak ima 20 korisnika, a meni ostaje da izrazim duboku zahvalnost svim ljudima koji su na bilo koji način učestvovali u izgradnji onoga što danas imamo. Zahvaljujem našem gradu koji stoji iza nas punih 18 godina, pružajući nam punu podršku u našem nastojanju da našim korisnicima i članovima omogućimo život dostojan čoveka. Duga je jedna duga priča, lepa priča, i nadam se da će dugo trajati. Hvala našim korisnicima, onima koji više nisu sa nama a dali su veliki doprinos našem dnevnom boravku, i budućim generacijama koje će ovde dolaziti i raditi sa našim korisnicima i članovima – kazao je Nikolić.

Check Also

Uhapšen kada je na ulici prodao marihuanu, policija kod osumnjičenog i zakopano u zemlji pronašla 140 grama marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, uhapsili su M. L. (2000) iz okoline Vlasotinca, zbog …