Promocija knjiga Milice Milenković u DK Brestovac

Povodom Dana slovenske pismenosti i kulture u Domu kulture u Brestovcu predstavljene su knjige Milice Milenković: ,,Pesnikinja, lasta zemlje” -o životu i poeziji Gordane Todorović i ,, Treće krilo”izbor iz poezije.

Milica Milenković, master filolog srpske i komparativne književnosti autor romana Homunkuli, knjiga poezije ,, Manje od dlana”, ,, Via militaris-Via dolorosa”, ,, Isposnica”, ,,Ljubav u Kani” i ,, Treće krilo”, i ,, Kritička tumačenja”, a životom i delom Gordane Todorović bavi se u knjizi ,, Pesnikinja , lasta zemlje”.

Program u formi druženja i razgovora sa zavičajnim pesnikom namenjen je učenicima starijih razreda sa ciljem da se mlađe generacije upoznaju sa delima savremenih stvaraoca.

“Učenici starijih razreda osnovne škole ,, Branko Radičević” i to sedmi i osmi razred uživali su u pesmama mlade pesnikinje, upoređujući je sa čuvenom Desankom Maksimović. Decu je posebno zainteresovao život i delo Gordane Todorović, zaboravljene pesnikinje o kojoj malo znaju, ali redovno na smotrama recitatora recituju njenu poznatu ljubavnu pesmu. Zaključujemo da je Milica Milenković mlada pesnikinja iz Svrljiga, privukla pažnju mladih čitaoca svojim talentom i bogatim stvaralaštvom – navode iz DK Brestovac.

Check Also

Iz gradskog budžeta isplaćena sredstva za deo druge faze izgradnje pijace i zamenu stolarije u Narodnoj biblioteci

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena ukupna suma od 8.469.715 dinara. Iznos od 6.817.715 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *