Home / DOGAĐAJI / Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka organizovana u Vlasotincu
hotel bell

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka organizovana u Vlasotincu

Cilj je da se mladim ljudima približi vojni poziv, način konkurisanja, prava i obaveze, kao ida se predoče nove mere kojima se poboljšavaju benefiti, poput zaposlenja,za one građane koji se odluče za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem– rečeno je na današnjoj promociji u Vlasotincu.

Predstavnici Ministarstva odbrane naglasili su da se promocija ne organizuje zbog smanjenog interesovanja građana i potkrepili to podacima da se interesovanje građana za ovaj vid služenja u vojsci povećava iz godine u godinu, naročito u Jablaničkom okrugu.

-Samo u prethodnoj godini uputili smo 17 kandidata više nego u 2020.iako je bila korona. Takođe, u prethodne dve godine, na kurs rezervnih oficira, na koji mogu da se prijave oni sa završenom visokom školom ili fakultetom, uputili smo više kandidata nego za prethodnih pet godina – rekao je načelnik Centra Ministarstva odbrane Leskovac potpukovnik Dragan Milić.

Načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković pozvao je one koji sebe vide u ovom pozivu da se odvaže i prijave.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović podsetio je da je Vojska Srbije institucija sa ogromnim poverenjem građana.

-Ove, kao i prethodnih godina, domaćini smo promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.To je jedan častan poziv koji ljudima, koji se za njega opredele, pruža brojne mogućnosti na ličnom i profesionalnom planu – rekao je Petrović.

Za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjemmogu se prijavitidržavljani Republike Srbije, osobe oba pola starorstiizmeđu 19 i 30 godina, uz uslov da se protiv njih ne vodi krivični postupak i da nisu osuđivani na kaznu zatvora dužu od šest meseci. Javni oglas je otvoren tokom cele godine, a rangiranje se vrši periodično.Prijava se vrši u zgradi Policijske stanice u Vlasotincu, na šalterima Pošte Srbije ili preko portala e-uprava.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.