Home / DRUŠTVO / “Progen solutions“ ima tendenciju daljeg širenja proizvodnje
hotel bell

“Progen solutions“ ima tendenciju daljeg širenja proizvodnje

U razgovoru sa gradonačelnikom, Goranom Cvetanovićem, osnivač i vlasnik, Vladimir Prokopović je izneo planove daljeg razvoja i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Sa doktorskim zvanjem, stečenim u Nemačkoj, Vladimir Prokopović se vratio u Leskovac i osnovao Preduzeće “Progen solutions“ koje se bavi istraživanjem i proizvodnjom hemijskih preparata za precizno čišćenje, koji primenu nalaze u zdravstvenim ustanovama, kuhinjama, laboratorijama i svim prostorima u kojima se zahteva visok nivo higijene i zdravstvene ispravnosti.

Cvetanović je pohvalio ne samo znanje, stručnost i inovativnost Vladimira Prokopovića, već i humanost i lokalpatriotizam, podsećajući na divan gest firme “Progen solutions“,koja je gradu, u početku pandemije, donirala 20.000 litara natrijum hipohlorita.

Gradonačelnik je napravio paralelu između Prokopovića i Igora Denića, direktora firme “DCP Hemigal“, koja je na račun grada, kao doprinos borbi protiv kovida 19, uplatila značajna sredstva.

Dvojica mladih ljudi, uspešnih privrednika, pored svojih obaveza, imaju vremena i za društveno-angažovane funkcije: Prokopović je predsednik Komisije za dodelu nagrada mladim talentima, a Denić, član Upravnog odbora Rukometnog kluba “Dubočica“.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *