Home / DRUŠTVO / Priznanje “Muzeji za 10“, pripalo Vlasotincu za prošlogodišnje učešće na manifestaciji
hotel bell

Priznanje “Muzeji za 10“, pripalo Vlasotincu za prošlogodišnje učešće na manifestaciji

Priznanje “Muzeji za 10“, vlasotinačkom muzeju je osnivački odbor ddelio za prošlogodišnje učešće koje je podrazumevalo niz aktivnosti

Nagrada predstavlja podsticaj za dalji rad, a posebno za promociju Zavičajnog muzeja, ocenjuje Branislav Katić, direktor Kulturnog centra, u okviru koga radi muzej:

– Posebnu zahvalnost dugujemo Jasmini Zlatković, istoričaru umetnosti i tadašnjem radniku Zavičajnog muzeja, čija je ideja bila da se prijavimo za manifestaciju “Muzeji za 10“. Takođe, zahvaljujem i svim zaposlenima u Kulturnom centru, za doprinos u organizaciji i realizaciji višednevnog programa. Priznanje je još značajnije kada se zna da smo jedna od pet ustanova nagrađenih ove godine, a prijavilo ih se pedesetak.

Manifestacija “Muzeji za 10“ je nacionalna inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi. Povezuje tri važna datuma- Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja. Ove godine, organizovana je osmi put, a vlasotinački Zavičajni muzej se ponovo predstavio različitim aktivnostima.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.