Home / DRUŠTVO / Privremena kovid bolnica u „Štark areni“ danas prima prve pacijente obolele od korone
hotel bell

Privremena kovid bolnica u „Štark areni“ danas prima prve pacijente obolele od korone

Privremena bolnica u „Štark areni“ danas će primiti prve pacijente, a u nju će biti prebačeni lakši pacijenti iz kovid bolnica „Dr Dragiša Mišović“, Zvezdara, Zemun, Bežanijska kosa i sa Infektivne klinike KCS – kazao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je istakao da su svi kapaciteti u kovid bolnicama u Beogradu popunjeni, i najavio da će sutra ujutru za kovid pacijente biti otvorena Ortopedska bolnica “Banjica“.

On je preneo da je postignut dogovor o tome da se oboleli sa lakšom kliničkom slikom prebace u Arenu, kako bi oslobodili mesta u kovid bolnicama za teže pacijente koji se moraju zbrinuti tokom noći.

Ministar je naveo da je iz Beograda noćas i jutros devetoro zaraženih prebačeno u bolnicu u Požarevcu jer su kapaciteti u glavnom gradu popunjeni.

Prema njegovim rečima, u kovid bolnicama u Beogradu danas će biti oslobođeno 90 do 100 mesta, a ukoliko to ne bude dovoljno za noćas, pacijenti će biti zbrinjavani u Požarevcu, a spremna je i bolnica u Smederevu.

Lončar je apelovao na građane koji imaju simptome kovid infekcije da ne čekaju i da se jave lekaru za pomoć u kovid ambulantama doma zdravlja.

Takođe, kako je dodao, danas će sve zdravstvene ustanove u Srbiji dobiti osmu reviziju protokola o lečenju kovid pacijenata, koju su uradili infektolozi.

Želimo da svakom pacijentu u Srbiji pružimo iste šanse za lečenje i u Novom Pazaru, Nišu, Beogradu, Kraljevu, Čačku, zaključio je ministar.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *