Home / DRUŠTVO / Privredna komora Mađarske, otvara kancelariju u Leskovcu
hotel bell

Privredna komora Mađarske, otvara kancelariju u Leskovcu

Svečano otvaranje najavljeno je za prekosutra, a kancelarija Privredne komore Mađarske, jedina u Srbiji, biće smeštena u zgradi RPK Leskovac. Prisustvovaće mu, između ostalog, visoki diplomatski funkcioneri dve države

Početak rada ispostave Mađarske privredne komore u Srbiji, pozitivna je posledica razvoja političkih, ali i ekonomskih odnosa sa Srbijom i ona će biti filijalA ove institucije za čitav Zapadni Balkan:

– Srbija i Mađarska imaju danas daleko najbolje odnose ikada, pa se ukazala potreba da se ova činjenica i ekonomski, odnosno privredno iskoristi. Koliko je otvaranje Kancelarije Mađarske u Leskovcu važno, potvrđuje i činjenica da prekosutra ovde dolaze pomoćnik ministra za spoljne poslove, četiri državna sekretara, dva počasna konzula i ambasadori: Srbije u Mađarskoj i Mađarske u Srbiji. Cilj nam je da dovedemo mađarski kapital ovde i da ga posredstvom komora, usmerimo na pravo mesto i na pravi način, izjavio je direktor RPKLE, Goran Jović.

Zna se i da će probni balon saradnje biti pilot projekat vredan 10,5 miliona evra, koji podrazumeva izgradnju kolektora za otpadne vode u Lebanu, kao i bioelektrana, najpre na jugu Srbije, a potom i širom cele zemlje.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.