Home / DRUŠTVO / Pripreme za “Roštiljijadu“ u punom jeku! Za sada poznat samo datum-poslednja nedelja avgusta
hotel bell

Pripreme za “Roštiljijadu“ u punom jeku! Za sada poznat samo datum-poslednja nedelja avgusta

Prošle godine, najznačajnija turističko-privredna manifestacija u Leskovcu, zbog pandemije nije održana, a organizator veruje da će epidemiološka situacija u avgustu biti povoljna, te u skladu sa tim vredno radi na pripremi 31. Festivala roštilja

Za sada direktor Turističke organizacije, Nebojša Kocić, želi da govori samo o izvesnom, a to je termin. “Roštiljijada“ je planirana za poslednju nedelju avgusta, odnosno od 23. do 29. Pregovori sa sponzorima i izvođačima uveliko traju, a pripreme za najveći festival roštilj mesa na svetu, ulaze u poslednju fazu.

Pre “Roštiljijade“, trebalo bi da bude održan 15. Leskovački karneval, koji će u godini jubileja ipak biti skromniji nego ranije.

– Navikli smo da u povorci imamo po 1.000 učesnika iz 40-ak domaćih i inostranih grupa, ali takva sllika, nažalost, ove godine neće biti viđena, zbog dobro poznatih okolnosti. Karneval će trajati 5 dana, počinje šestog, a završava se u subotu 10. jula. Za sada, potvrdu dolaska imamo jedino iz Severne Makedonije i Crne Gore, kaže pr TOL-a, Tina Stojanović.

Check Also

Goran Cvetanović: Uspeh referenduma je veliki korak ka jačanju vladavine prava i nastavku demokratizacije našeg društva

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac oglasio se saopštenjem povodom rezultata juče održanog referenduma za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *