Home / DRUŠTVO / Prijem za ovogodišnje dobitnike poljoprivrednih subvencija
hotel bell

Prijem za ovogodišnje dobitnike poljoprivrednih subvencija

Kako je ove godine zbog epidemiološke situacije sa korona virusom, podela subvencija po selima izostala, gradonačelnik Leskovca je danas organizovao prijem za predstavnike poljoprivrednih gazdinstava.

U toku ove godine podeljene su subvencije za 944 poljoprivrednih gazdinstava, a ove godine je i povećan fonda za ove namene.

„Ove godine me je prijatno iznenedio rekordan broj prijava za subvencije jer je to pokazatelj da smo uspeli da ostvarimo dobru saradnju sa vlasnicima fabrika na otvorenom i stekli njihovo poverenje. Zato smo ove godine umesto planiranih 30 miliona dinara krenuli sa 34,5 miliona, povećali skoro za 5 miliona, kako bismo svim zainteresovanim, vrednim i marljivim poljoprivrednim proizvođačima uspeli da odobrimo subvencije – kazao je gradonačelnik Cvetanović, poželevši svim proizvođačima srećnu i uspešnu narednu godinu.

U ime poljoprivrednih proizvođača obratio se Srđan Veličković, poljoprivrednik iz Leskovca i izrazio nadu da će se naredne godine sredstva za ove namene povećati.

„Naše gazdinstvo obrađuje oko 50 hektara zemlje, bavimo se ratarstvom, povrtarstvom i plasteničkom proizvodnjom. Ove godine smo aplicirali za subvencije i dobili 100 hiljada dinara za bušenje bunara. Upotrebićemo ih za naš dalji rad i razvoj proizvodnje. Voleo bih da se sredstva i dalje povećavaju i želim sve najbolje svojim kolegama poljoprivrednicima“ – zaključio je Veličković.

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.