Home / HRONIKA / Prijave protiv 3 osobe iz osiguranja zbog prevare banke i sugrađanina
hotel bell

Prijave protiv 3 osobe iz osiguranja zbog prevare banke i sugrađanina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneće krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene da su, od marta do juna 2018. godine, malverzacijama oštetili sugrađanina.

Četrdesetsedmogodišnja žena, kako se sumnja, lažno se predstavljala kao zaposlena u jednom osiguravajućem društvu i primala zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, a novac od uplata nije stavljala na račun osiguranja, već prosleđivala pedesetogodišnjem zaposlenom u osiguranju, koji joj je prethodno dao nalog za pristup bazi podataka.

Pedesetogodišnji muškarac se tereti da je potom, iskoristio saradnju osiguranja sa jednom bankom, i uzeo namenski kredit na ime sugrađanina, bez njegovog znanja, kako bi nadoknadio manjak novca u kasi. Pedesetdvogodišnji muškarac se sumnjiči da mu je pomogao u tome, tako što je pribavio ličnu kartu i ugovore i menice potpisao u ime oštećenog.

Zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, po nalogu tužilaštva, protiv pedesetogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava.

Policija će podneti krivične prijave za krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave u pomaganju i protiv ostalo dvoje osumnjičenih

Check Also

U poslednja tri dana izdato 53.000 zelenih sertifikata

U poslednja tri dana izdato je približno 53.000 digitalnih sertifikata koji su kompatibilni sa propisima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *