Preventivni pregledi štitne žlezde u nedelju u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Leskovac

Preventivni pregledi u nedelju će biti organizovani i u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Leskovac.

“S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, nedelju  3. marta .2024 godine, u periodu od 8 do 16 časova, biće organizovani preventivni pregledi u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Opšta bolnica Leskovac će sprovoditi preventivne preglede štitaste žlezde (ultrazvučne preglede i određivanje nivoa hormona) na sledeći način: 

Ultrazvučne preglede štitaste žlezde će lekari Opšte bolnice Leskovac obavljati u prostorijama Doma zdravlja Leskovac, Službi za radiološku dijagnostiku, od 8 do 16 časova.

Laboratorijske analize hormona štitaste žlezde (TSH, FT4 i antitireoglobulinska antitela) će se obavljati u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Opšte bolnice Leskovac, od 08 – 10,30 časova. 

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dodju do zdravstvene ustanove u navedenim terminima. Pregledi se organizuju za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde.

Prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.” – navodi se u saopštenju koje je potpisao dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac,

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *