Početna / DRUŠTVO / Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić po povratku sa Hilandara u kućnoj izolaciji
hotel bell

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić po povratku sa Hilandara u kućnoj izolaciji

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić prvi se od političara našao u izolaciji po pravilima koja važe za epidemiju Korona virusa.

Prvi čovek Medveđe boravio je na Svetoj Gori, u manastiru Hilandar jedan dan, a sada će provesti dve nedelje u kućnoj izolaciji.

Arsić se sugrađanima obratio porukom preko društvene mreže Facebook.

– „Dragi moji sugrađani,
Obaveštavam vas da sam tokom ovog vikenda, od subote ujutru 14.03. do nedelje 15.03. zajedno sa grupom prijatelja, okupljenim u humanitarnom udruženju „Hilandarsko bratstvo“ posetio Svetu Goru Atosku i pravoslavnu svetinju manastir Hilandar.
Obzirom da nam je zbog epidemiološke situacije uručeno rešenje nadležnog sanitarnog inspektora Ministarstva zdravlja Vlade Srbije koje podrazumeva 14 dana mera ograničenog kretanja,svi moji saputnici koji su inače iz više gradova, opština i institucija Srbije zajedno samnom još sinoć su javili svojim nadležnim Zavodima za javno zdravlje, i od tada se u potpunosti pridržavamo svih propisanih mera.
Naše putovanje je imalo humanitarni i duhovni karakter, tako da smo racionalno i uspešno savladali sve izazove i prepreke ispred nas postavljale, te ovim putem apelujem na sve one koji su u sličnoj situaciji da sačuvaju pribranost, a time i najvrednije što imamo – život, zdravlje, porodice i zajednicu u kojoj živimo .
Pozivam vas sve zajedno kao vaš lekar i predsednik opštine da se pridržavate propisanih mera koje je naša Vlada donela, da pratite savete uglednih stručnjaka, mojih kolega lekara, kako bismo što lakše svojim primerom, ponašanjem i disciplinom savladali pretnje koje je doneo sa sobom opaki virus, prošli kroz naredni period bez mnogo posledica, a zatim vratili što brže naše živote u normalne tokove.
Ja cu lično, putem elektronske komunikacije sa svojim kolegama i saradnicima, biti na raspolaganju građanima i pacijentima i uključen u sve svoje profesionalne obaveze u narednom periodu u svom osnovnom pozivu kao lekar specijalista interne medicine i kao predsednik opštine Medveđa.
Svim građanima opštine Medveđa prenosim pozdrave i Blagoslov bratstva Manastira Hilandar na čelu sa Arhimandritom Metodijem
Voli vas vaš Neša. “ – navodi se u poruci objavljenoj na Facebook-u.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić prvi se od političara sa juga Srbije našao u kućnoj izolaciji, i svojim primerom pokazao građanima kako trebaju da se ponašaju u ovakvim situacijama.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *