Home / DRUŠTVO / Predsednik opštine Bratislav Petrović ugostio učenike vlasotinačkih osnovnih škola
hotel bell

Predsednik opštine Bratislav Petrović ugostio učenike vlasotinačkih osnovnih škola

Članovi učeničkih parlamenata osnovnih škola „8.oktobar“ i „Siniša Janić“ bili su gosti predsednika opštine Bratislava Petrovića povodom Dečje nedelje.

Poruka koju nosi ova dečja nedelja je poruka koju treba da imamo na umu svakog dana – Dete je dete, da ga volite i razumete – rekao je Petrović i dodao:

-Ljubav, razumevanje i podrška su neophodni kako biste vi izrasli u zdrave i srećne ljude, a dok taj proces traje mora da postoje i neke obaveze. Kad nađemo taj balans između podrške i obaveza onda verovatno dobijemo pametnu i dobru decu, kao što ste vi, na primer. Nedavno sam bio na jednom skupu na kome se govorilo o vršnjačkom nasilju i o manjku ljubavi i podrške prema deci. Posledice toga mogu da budu strašne i želim samo ovom prilikom da vam poručim da ne ćutite ako primetite nasilje ili ako primetite da vaš drug ili drugarica imaju problem…Obavestite roditelje, nastavnike… Zajedno možemo da predupredimo neke teške posledice – zaključio je predsednik.
Deca su za predsednika imala i pitanja. Zanimalo ih je kakve uspomene nosi iz škole, kako je odlučio u koju će srednju školu ići, da li će se uređivati kupalište i slično.

-Radovi na kupalištu će se izvoditi. Do početka naredne sezone svakako će biti završeni – obećao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Na početku prijema koji je priređen u sali skupštine opštine, sekretar skupštine Ivana Stanojević govorila je o tome kako funkcioniše lokalni parlament i koja je njegova uloga. Većnik zadužen za obrazovanje Aleksandar Jović podelio je školama karte manastira Srbije, sa eparhijama. Deca su predsedniku, takođe, donela poklone

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.