Početna / DOGAĐAJI / Povodom Svetskog dana zdravlja, podeljeni flajeri o značaju vakcinacije
hotel bell

Povodom Svetskog dana zdravlja, podeljeni flajeri o značaju vakcinacije

Vakcinacija nema alternativu, jer samo ako se zaštiti većina stanovništva, možemo se nadati pobedi nad koronom, poručili volonteri leskovačkog Kol centra, deleći sugrađanima liflete o značaju imunizacije

Danas, kada se širom sveta obeležava Dan zdravlja, planeta je ujedinjena i fokusirana na borbu protiv pandemije, shvativši da nas bolest ne deli ni po polu, ni po veri, niti po boji kože. Ovaj značajan datum, još jedna je prilika da istaknemo važnost vakcinacije i zato je lokalna samouprava odlučila da, podelom flajera, podseti sugrađane na to koliko je vakcina značajna ne samo zbog zaštite ličnog, već i zdravlja članove svoje porodice.

– Ove godine, kampanja se sprovodi pod sloganom “Gradimo pravičniji i zdraviji svet za sebe“. Kovid 19 je snažno pogodio sve slojeve društva, ali je razlika u spremnosti da se taj udar podnese. Ono, čega mnogi od nas nisu svesni jeste da, kada su zarazne bolesti u pitanju, samo masovna vakcinacija može dovesti do kolektivnog imuniteta. Naša država i njeno rukovodstvo se odgovorno odnose prema epidemiji od samog početka, o čemu svedoči činjenica da je, kada se druge zemlje bore za vakcine, svojim građanima pružila privilegiju da biraju jednu od čak četiri vrste zaštitnih vakcina. Grad Leskovac je obezbedio prostore za vakcinaciju i formirao kol centar, preko koga se mogu dobiti sve informacije o imunizaciji, načinu prijavljivanja i ostalim detaljima koji zanimaju građane, istakla je zamenica gradonačelnika, Ana Janković Stojanović.

Ona je podsetila i na to da su na bilbordima u gradu, snažnom porukom, Leskovčani podsećani na činjenicu da vakcinacija nema alternativu. Jedan od načina da se građanima pojednostavi put do cepljenja, je omogućena vakcinacija bez zakazivanja i to do kraja nedelje u Hali “Partizan“. Sinofarmovu vakcinu danas mogu da prime žitelji Bogojevca, Jašunje i okolnih sela i to u svojoj ambulanti, sutra u Orašcu, u petak u Belanovcu, u subotu u Bobištu, a u nedelju, u Draškovcu i Donjoj Lokošnici.

Zamenica gradonačelnika, podsetila je i da je u Leskovcu, do današnjeg dana revakcinisano 18,6 procenata stanovnika, pa je neophodno da se trend rasta održi.

– Otpočela je organizovana vakcinacija i u radnim organizacijama, a u planu je i imunizacija pripadnika romske populacije. Apelujem na sugrađane da prime vakcinu, zaštite sebe i članove svoje porodice i time daju doprinos borbi protiv opasnog i nepredvidivog korona virusa, rekla je Ana Janković Stojanović.

Pogledaj takodje

Gasifikacija Leskovca: Najvaljeni radovi na gasifikaciji Zelene zone

Stručni tim javnog preduzeća Srbijagas na čelu sa direktorom Dušanom Bajatovićem danas je boravio u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *