hotel bell

Potpisan ugovor sa Udruženjem protivgradnih strelaca

Grad Leskovac godinama unazad finasira rad Udruženja protivgradnih strelaca.

S obzirom da su sredstva koja dobijaju iz republičkog budžeta mala, da bi pokrila sve potrebe ovog udruženja, grad Leskovac putem projekata podržava njihov rad, te je tako danas u Svečanoj sali grada Leskovca potpisan Ugovor o sufinasiranju Udruženja građana „Strelci protivgradne zaštite Kukavica“.

Ugovore su potpisali predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović i predstavnik Udruženja Grujica Stojković.

“Oni su jedini koji štite useve od vremenskih nepogoda, a mi kao Lokalna samouprava smo kroz projektno finansiranje za period od sedam godina opredelili sredstva od oko 32 miliona dinara za ovo udruženje. Samo u tekućoj godini opredelili smo 6 miliona dinara i danas potpisali ugovor sa gospodinom Stojkovićem, a u cilju boljeg i lakšeg funkcionisanja, kao i stimulacije rada protivgradne službe na teritoriji grada Leskovca. Planirana sredstva za protivgradnu odbranu u 2023. godinu iznose 15 miliona dinara. Od toga, marta meseca tekuće godine, pre početka protivgradne sezone obezbeđeno je 120 protivgradnih raketa u iznosu od 6,2 miliona dinara i izvršili smo rekonstrukciju 7 protivgradnih stanica, vrednost radova 2,5 miliona dinara – kazao je predsednik Cvetanović.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *