Home / DRUŠTVO / Potpisan ugovor sa ministarkom Vujović, Grad Leskovac dobija 18 miliona dinara za rekonstrukciju kotlarnice
hotel bell

Potpisan ugovor sa ministarkom Vujović, Grad Leskovac dobija 18 miliona dinara za rekonstrukciju kotlarnice

Foto: MZŽS

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, potpisala je danas ugovore sa 31 lokalnom samoupravom, na osnovu kojih će im resorno ministarstvo dodeliti 130 miliona dinara za projekte pošumljavanja, kao i zamenu dotrajalih kotlarnica i ložišta u domaćinstvima kotlovima na ekološki prihvatljivije energente.

Ministarka Vujović je ovom prilikom istakla da su danas potpisani prvi ugovori od ukupno 97, za koje je Ministarstvo kroz tri konkursa opredelilo ukupno 400 miliona dinara.

Grad Leskovac konkurisao je sa projektom „Rekonstrukcija kotlarnice Crvena zvezda II faza“ vrednim 23 miliona dinara za kupovinu gasnog kotla i ekonomizera, a odobrena su sredstva iz Ministarstva u iznosu od 18 miliona dinara, gde grad učestvuje sa sumom od 5 miliona dinara. U ime grada Leskovca ugovor je potpisala zamenica gradonačelnika Leskovca, dr Ana Janković Stojanović.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je početkom godine tri konkursa čiji je cilj unapređenje kvaliteta vazduha.

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *