Potpisan ugovor između Grada Leskovca i organizacije Kros RTS

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca potpisan ugovor između Grada Leskovca i organizacije Kros RTS u cilju nastavka već odlične saradnje oko organizovanja Krosa u Leskovcu.

Ovo je već tradicionalna trka koja se održava u našem gradu a Leskovac je grad sa velikim brojem učesnika već duži niz godina. Na predlog grada Leskovaca i Zaječara, 2012. godine je urađena transformacija krosa koji sada traje cele godine. Prošle godine je po prvi put Kros organizovan i van granica Srbije i to u Bijeljini u Republici Srpskoj. I ove godine u organizaciji Krosa pored Lokalne samouprave uzima učešće i Aktiv direktora, zatim Savez za školski sport, Sportski savez grada Leskovca i drugi.

Ugovor je potpisao Stevan Kovačević, osnivač i direktor RTS Krosa, dok je u ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića ugovor potpisao Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća.

Nakon toga, održan je i sastanak u sali Gradskog veća, gde se diskutovalo oko organizacije ovog važnog sportskog dešavanja, i dogovarali dalji koraci.

Početak Krosa planira se za 17. maj, kada će trčati predškolski uzrast, učenici osnovnih i srednjih škola Srbije. U oktobru će i grad Leskovac biti domaćin RTS Krosa gde se očekuje veliki broj takmičara.

Check Also

Udruženje “Heroine” i humana Leskovčanka donirali televizor i posteljine leskovačkoj Opštoj bolnici

Udruženje “Heroine” iz Beograda, zajedno sa humanom leskovčankom čije je ime poznato redakciji, donirali su …