hotel bell

Potpisan memorandum o izgradnji brze pruge Niš -Skoplje

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i ministar saobraćaja i veza Severne Makedonije Blagoj Bočvarski, potpisali su Memorandum o saradnji za uspostavljanje železničke mreže visokih performansi između resornih ministarstava dveju zemalja.

Memorandum predviđa realizaciju projekta izgradnje brze pruge od Niša do Skoplja, za koji će dve zemlje zajednički zatražiti sredstva od Evropske unije, preneo je sajt Vlade.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Vesić je prethodno najavio da je u toku projektovanje deonice Niš–Preševo, duge 135 kilometara, a da će makedonski partneri projektovati 50-ak kilometara od granice do Skoplja.

Check Also

U nedelju u Domu zdravlja i Opštoj bolnici Leskovac preventivni ultrazvučni pregledi dojke i PSA test koji otrkiva tumor prostate bez zakazivanja

Uprava Doma zdravlja Leskovac najavila je za vikend nastavak višegodišnje akcije Ministarstva zdravlja sa preventivnim …

Оставите одговор