Home / DRUŠTVO / Pošljunčavanje puta Barje-Oruglica-Ravni del, na samom obodu gradske teritorije
hotel bell

Pošljunčavanje puta Barje-Oruglica-Ravni del, na samom obodu gradske teritorije

Radove na pošljunčavanju izvodi firma “HSV“ iz Vlasotinca, a vredni su 11,7 miliona dinara

Ravni del je jedno od najudaljenijih sela na teritoriji grada Leskovca, na opštinskom putu Barje-Oruglica-Ravni del, ukupne dužine 27,5 kiometara.

– Na toj deonici se saniraju najkritičniji delovi, posipanjem šljunkom i tuanikom. Ugovorom je predviđen i mašinski iskop odvodnih jarkova, ravnanje puta grejderom i sabijanje valjkom, kao i izrada armirno-betonskih propusta. Zbog poboljšanja uslova života, odlučili smo da unapredimo kvalitet ove deonice, jer smo svesni koliko to znači meštanima, pogotovo u zimskom periodu, istakao je gradonačelnik Cvetanović, dodajući da je sa svojim saradnicima posetio punkt MUP-a, na administrativnoj liniji i policajcima uručio pakete, kao mali znak pažnje i zahvalnosti za njihov rad, trud i zalaganje.

Govoreći o radovima po drugom ugovoru, a izvodi ih grupa ponuđača na čelu sa Preduzećem “Perica Jović AB kop“ iz Vlasotinca, naglasio je da su vredni 12 miliona dinara, a da su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta.

– Po ovom ugovoru, trenutno se izvode radovi na deonici puteva Kaluđerce-Crcavac i Zalužnje-Vinarce, a već su okončani na putnim pravcima: Oraovica Crkovnička-Donja Lokošnica-Drćevac, Babičko-Gornja Lokošnica, Babičko-Crkovnica, Barje-Crkovnica i Donja Kupinovica-Gornja Kupinovica. Njime su predviđeni mašinski iskop odvodnih jarkova i čišćenje postojećih, ravnanje kolovoza, izrada tampona od šljunka i ugradnja propusta.

U ime meštana Ravnog dela i okolnih sela, zahvalio se Miodrag Stanković, ističući da su dugo čekali na sređivanje pomenutih puteva, te da će im bolja infrastruktura znatno olakšati život i rad.

Check Also

Novi Amerikanac u Zdravlju: Jacob Lampkin pojačao Zdravlje

Amerikanac Jacob Lampkin novo je pojačanje leskovačkog Zdravlja. Lampkin u Zdravlje dolazi iz australijske NBL1 …

Оставите одговор