Porodica Marinković: Višegodišnja tradicija uspešnog poljoprivrednog gazdinstva

Porodica Marinković iz Karađorđevca već godinama uspešno gaji jagode na preko 90 ari zemljišta, kako na otvorenom, tako i u plastenicima. Pored jagoda, ova vredna porodica bavi se i uzgojem šljiva, kupina, paprika, paradajza, te imaju i svoj vinograd.

Dobrila Marinković, matrijarh ove poljoprivredne porodice, istakla je da je poljoprivreda njihova primarna proizvodnja.

“Godinama unazad bavimo se poljoprivredom, počev od jagoda sve do vinograda kada završavamo godinu, i mnogih drugih proizvoda između. Naše proizvode plasiramo na Zelenoj pijaci na Niškoj ulici gde imamo svoje tezge, a viškove skladištimo u mini komori i uspevamo sve svoje proizvode da prodamo,” rekla je Dobrila.

Ona je dodala da od poljoprivrede pristojno žive i da već deset godina koriste gradske subvencije, uključujući i subvencije za atarske bunare, što im znatno olakšava proizvodnju.

Danas je ovo gazdinstvo posetila zamenica gradonačelnika Leskovca, Lidija Dimitrijević, koja je prilikom posete prenela pozdrave gradonačelnika Leskovca i pohvalila posvećenost porodice Marinković poljoprivredi.

“Vaša posvećenost poljoprivredi, vaša želja za učenjem i unapređenjem, sa porodicom kraj vas, preko 15 godina čini ovu zemlju bogatijom, a nas uči važnim lekcijama o važnosti ostanka porodica na selu. U svakom gazdinstvu vidimo zajednicu koja je ujedinjena u svom cilju da prehranu naših građana učini boljom, zdravijom i dostupnijom za sve,” izjavila je Dimitrijević.

Porodica Marinković je pravi primer kako se trud, rad i posvećenost poljoprivredi mogu pretvoriti u uspeh i stabilan izvor prihoda. Njihova priča inspiriše mnoge da se posvete poljoprivredi i ostanu na selu, doprinoseći tako razvoju i prosperitetu svoje zajednice.

Check Also

U petak i subotu isplata redovne i privremene novčane naknade za maj

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica isplatiti redovnu i …