Home / DRUŠTVO / PONOSNA KARTICA za ponosne roditelje troje i više dece
hotel bell

PONOSNA KARTICA za ponosne roditelje troje i više dece

Višedetne porodice u Leskovcu, sa karticama “Cena minus za tri plus“ će dobijati popust u 110 prodajnih, uslužnih i sportskih lokalnih i nacionalnih organizacija. Pravo na tu vrstu podrške u našem gradu trenutno ostvaruje 618 porodičnih zajednica

Olivera Kostić je majka četvoro dece: 12-ogodišnje devojčice i šestomesečnih trojki. Ponosna kartica će joj, kaže, puno značiti prilikom nabavke pelena i mleka, jer se ti artikli, u njenoj kući, trenutno najviše i troše:

– Kad imate tri bebe, potrebe za pelenama i mlekom su, razumljivo, znatno veće, pa je svaka ušteda na tome dobrodošla. Drago mi je da se akciji priključilo toliko preduzeća i radnji u Leskovcu i Srbiji, od trgovina, preko bebi butika, ordinacija, do školica engleskog i osiguranja. Ne bih da zvučim nezahvalno, ali možda treba pokrenuti inicijativu da se višedetnim porodicama obezbede popusti na komunalne usluge, struju i vodu, recimo, što bi im izuzetno mnogo značilo.

Ovo je samo početak, obećao je gradonačelnik Goran Cvetanović, jer se Leskovac tek nedavno pridružio Pokretu za decu “Tri plus“.

– Trenutno je na spisku više od 100 privrednih subjekata, 6 sportskih klubova i 3 ustanove kulture, a detaljan spisak možete naći na zvaničnom sajtu Pokreta za decu “Tri plus“ u odeljku Ponosna kartica-grad Leskovac. Ovde svakako nećemo stati. Želim da zahvalim svima koji su pokazali visok stepen društveno odgovornog ponašanja, priključili se projektu i time obezbedili niz pogodnosti porodicama sa troje i više dece i popuste od 5-50%. Želim da pozovem i sve druge preduzetnike i preduzeća sa teritorije grada Leskovca da postanu deo velikog , dobrog i humanog projekta u borbi protiv bele kuge. Javni poziv za njih, ali i roditelje iz višedetnih porodica otvoren je cele godine, a obrazac je dostupan na sajtu grada.

Ideja Pokreta je da probudi svest građana Srbije o važnosti borbe protiv bele kuge i povećanju broja porodica sa troje i više dece, jer nam, prema predviđanjima za nekoliko decenija preti nacionalna demografska katastrofa, istakao je osnivač, Vladica Gavrilović:

– Kao generacija imamo obavezu da zemlju svojim potomcima predamo, onakvu kakvu smo je od nasledili od predaka. Da li ćemo uspeti, zavisi samo od nas, ali moramo da budemo složni i jedinstveni. Vodimo bitke na nekoliko frontova paralelno, a jedna od najznačajnijih je onaj za izmenu propisa, koji se tiču porodice i zaštite dece. Na tom planu smo u proteklih par godina uradili mnogo i tek ćemo. Radujem se što je naša ideja prepoznata kao pozitivna i što smo dobili partnere u lokalnim samoupravama, kao što je Leskovac. Zajedno možemo mnogo da uradimo u borbi protiv bele kuge. Dobro smo počeli, a nadam se da će Srbija da živi i da ćemo svi imati razloga da se radujemo.

Check Also

Večeras u Leskovcu počinju susreti “Joakim Vujić“

Festival koji nosi ime pionira srpskog pozorišta, Joakima Vujića, održava se po 57. put, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *