Home / GRADOVI / Niš / Pokrao kandila i mesingane vaze sa preko 60 spomenika i grobnih mesta
hotel bell

Pokrao kandila i mesingane vaze sa preko 60 spomenika i grobnih mesta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su V. N. (1980) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je na Novom groblju otuđio mesingane predmete i kandila, čija se vrednost procenjuje na oko 11.000 evra.

 

Sumnja se da je V. N. od avgusta 2016. do marta 2017. godine sa preko 60 spomenika i grobnih mesta ukrao mesingane vaze i kandila, koje je prodavao na otpadima u Nišu. Deo otuđenih predmeta policija je pronašla.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela krađa i teška krađa, V. N. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Policija poziva građane koji su prijavili krađe da dođu lično u Policijsku ispostavu Crveni krst kako bi prepoznali ukradene predmete i kako bi im bili vraćeni, kao i građani da ukoliko primete da nedostaju predmeti na grobnim mestima da se lično obrate Policijskoj ispostavi Crveni krst, radi prepoznavanja predmeta i eventualnog vraćanja. – navodi se u saopštenju Policijske uprave u Nišu.

Check Also

Pravo glasa na referndumu ima 6.510.323 glasača

Republička izborna komisija utvrdila da u Srbiji trenutno ima 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *