Home / DOGAĐAJI / Poklon paketi za 78 porodilja iz lebanske opštine
hotel bell

Poklon paketi za 78 porodilja iz lebanske opštine

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, uručio je poklon pakete porodiljama, za treći kvartal ove godine. Na prijemu organizovanom u Domu kulture „Radan“ podeljeno je 78 paketa, odnosno uplaćeno je 1.560.000 dinara, po 20.000 dinara svakoj porodilji.

Ovom prilikom predsednik Bogdanović je pozdravio sve porodilje koje su došle i poručio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio mere države koje će roditeljima pomoći u finansijskom smislu i podstaći natalitet u našoj zemlji

„Od 1. januara iduće godine za svako prvorođeno dete roditelji će od države umesto dosadašnjih 100.000 dinara dobiti 300.000 dinara, a dogovara se i o merama za drugo i treće dete, koje će biti pojačane.Takođe i za mlade koji postanu roditelji tokom studija od sada neće važiti ispitni rokovi, računaće se da su završili fakultet u roku ukoliko do 26. godine polože sve ispite, a na Medicinskom fakultetu do 28. godine“ – poručio je predsednik opštine Lebane.

Od početka godine pa do današnjeg dana u opštini Lebane rođeno je 174 dece, porodiljama je uplaćeno 3.480.000 dinara i dodeljeni su poklon paketi sa radosnicom, a bebe koje su prve rođene u Novogodišnjoj noći dobile su po 30.000 dinara, što će važiti i za budući period.

Check Also

Pravo glasa na referndumu ima 6.510.323 glasača

Republička izborna komisija utvrdila da u Srbiji trenutno ima 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *