Home / DRUŠTVO / Pojačana kontrola saobraćaja: Vozači oprez u vožnji
hotel bell

Pojačana kontrola saobraćaja: Vozači oprez u vožnji

Povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je još jedan apel svim vozačima da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Vulin je naveo da je u prva četiri meseca ove godine zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno više od 17.500 vozača, što je za 40 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, pri čemu je otkriveno i 850 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 60 odsto više.

On je izneo podatak da su od početka godine vozači pod dejstvom alkohola učestvovali u 1.019 saobraćajnih nezgoda, a vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u 37 saobraćajnih udesa.

Prema njegovim rečima, tokom nedavne pojačane kontrole saobraćaja za vreme praznika, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija do 10. maja ove godine sprovodi akciju usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja se u isto vreme realizuje u trideset evropskih zemalja članica Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL.

Takođe, u sklopu ove akcije, u subotu, 7. maja, biće realizovana i akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon”, kada će tokom 24 časa u kontroli saobraćaja biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.