Početna / GRADOVI / Leskovac / PODRŠKA VUČIĆU: Više hiljada Leskovčana u šetnji protiv poruka sa naslovnih strana Nina i Danasa
hotel bell

PODRŠKA VUČIĆU: Više hiljada Leskovčana u šetnji protiv poruka sa naslovnih strana Nina i Danasa

Više hiljada Leskovčana okupilo se danas ispred Narodnog muzeja i zatim u mirnoj protestnoj šetnji ulicama grada iskazalo podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Neposredan povod za, kako je rečeno, građanski skup bile su naslovne strane „Nina“ i „Danasa“ na kojima se predsednik Srbije našao na nišanu snajpera. Okupljeni građani objasnili su novinarima da su o skupu informisani preko društvenih mreža, i da su se okupili kako bi isakazali svoje neslaganje sa pojedinim medijima ali i kako bi pružili podršku predsedniku Aleksandru Vučiću.

Na čelu kolone građani su nosili transparente: „Leskovac je uz Vučića“, „Naše mete su mir i stabilnost“, „Nasilje nije hrabrost“ i „Nasilje nije moj izbor“, a veliki broj učesnika ovog protestnog skupa nosilo je odštampane mete u srcu sa natpisom „Nasilje nije budućnost“.

Podrška Vučiću i iz Leskovca – protest " Nasilje nije budućnost"

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 3 december 2019

– Cilj mog dolaska na ovaj skup je građanske prirode jer ovo što se trenutno dešava u našoj državi je stvarno degutantno. Ja stvarno cenim i novinare i novinarske slobode, ali ovo što se trenutno dešava, što se crtaju mete bilo kome, bilo gde i bilo kada, a naročito predsedniku Aleksandru Vučiću je stvarno degutantno i krajnje neprimereno – rekao je penzioner Đuro Perišić-

-Ovo je mirna i protestna šetnja kojom građani Leskovca žele da pruže podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, a protiv nasilja koje je direktno upereno protiv njega zbog naslovnih strana „Nina“ i „Danasa“ koje smo prethodnih dana imali prilike da vidimo – rekla je Bojana Pavlović, diplimirani istoričar.

Nasilje nije budućnost – šetnja podrške Aleksandru Vučiću u Leskovcu

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 3 december 2019

Učesnici ovog protestnog skupa prošetali su od Narodnog muzeja gradskim ulicama do Lidla i zatim glavnom ulicom nazad do Robne kuće i ponovo Narodnog muzeja.

U šetnji su učestvovali i gradonačelnik Leskovca i lider leskovačkih naprednjaka dr Goran Cvetanović, funkcioneri Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i drugih stranaka koje čine vladajuću većinu u Skupštii grada Leskovca.

Centar Leskovca večeras

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 3 december 2019

Pogledaj takodje

“Dubočica“ protiv “IMT-a“, za častan oproštaj od domaćeg terena

Leskovački fudbalski prvoligaš, iako su i matematičke šanse za opstanak otpale, želi časno i pošteno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *