Home / DRUŠTVO / PODRŠKA EU INKLUZIJI ROMA Leskovcu odobren projekat za izradu planova za naselje Slavko Zlatanović
hotel bell

PODRŠKA EU INKLUZIJI ROMA Leskovcu odobren projekat za izradu planova za naselje Slavko Zlatanović

Grad Leskovac izabran je za dobijanje podrške u vidu sufinansiranja izrade planskih dokumenata u okviru komponente 3 Programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ (Program), koji finansira Evropska unija a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO).

Plan detaljne regulacije za deo romskog naselja Slavko Zlatanović u Leskovcu – blok 61, potcelina a8-1 izabran je za dobijanje podrške na osnovu evaluacionog izveštaja konkursne komisije usvojenog od strane Nazornog odbora Programa.

Program Plana predstavio je na današnjoj konferenciji za medije, Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

„Područje koje bi se razradilo ovim Planom čini središnji deo severne celine romskog naselja „Slavko Zlatanović“ čiji su rubni delovi razrađeni Planom detaljne regulacije u predhodnom periodu 2014.godine finasijskim sredstvima Evropske unije kroz projekat Evropska podrška za inkluziju Roma, što bi doprinelo celovitom sagledavanju problema ovog dela naselja i pristupa njihovom rešavanju“, rekao je Nikolić.

Ivana Joksimović glavni urbanista i zamenik predsednika SKGO-a, ovom prilikom je istakla da će se ovim planom definisati bolji uslovi života na degradiranom i stihijski građenom prostoru, doprineće se rešavanju imovinsko- pravnih odnosa, pristupa sa javnepovršine za svaku parcelu tj . Objekat, priključenje na infrastrukturu- vodovodnu i kanalizacionu mrežu, elektičnu energiju, telekomunikacije..unapređenju životne sredine.

Ukupna sredstva koja su potrebna za realizaciju ovog planskog dokumenta iznose oko 1,5 miliona dinara, gde polovinu 762 hiljade, plaća Evropska unija odnosno SKGO, a drugu polovinu obezbeđuje Grad.

Konferecnciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici a snimak možete pogledati na linku klikom na SNIMAK.

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *