Podelom indeksa počela nova studentska godina na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Počela je još jedna studentska godina na na Viskoj poslovnoj školi u Leskovcu, danas je organizovana podla indeksa uz prisustvo rukovodioca škole ali i prirednih subjekata sa kojima škola sarađuje.

Prisutne brucoše je pozdravila rukovodilac Visoke poslovne škole prof. dr Milena Marjanović, koja je ovom prilikom istakla da je ova visokoškolska institucija jedna od najstarijih koja je učenje, odnosno školovanje prilagodila realnim potrebama tržišta rada.

Odlukom Vlade RS o osnivanju Akademije strukovnih studija Južna Srbija, Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu počinje da radi u okviru Akademije pod nazivom Odsek za poslovne studije Leskovac.

Škola je kao nezavisna institucija počela sa radom 25. januara 1976. godine izdvajanjem iz tadašnjeg Obrazovno ekonomskog centra „Đuka Dinić“, kao Viša škola za obrazovanje radnika trgovinske i ugostiteljske struke. Na studijske programe osnovnih strukovnih studija konkurisali su kandidati koji imaju završenu četvorogodišnju i trogodišnju srednju školu. Izbor kandidata za upis u prvu godinu studija obavlja na osnovu rezultata postignutog na prijemnom ispitu i opšteg uspeha u srednjoj školi.

Svi studijski programi su akreditovani, a težnja je da se uvede dualni obrazovni program.

Ova prestižna ustanova visokog obrazovanja potvrdila je kvalitet i na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, gde su studenti osvojili brojne nagrade.

Check Also

Leskovac bogatiji za dve devojčice

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođene su dve bebe. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *