hotel bell

Podeljeni ugovori za projekte iz oblasti kulture

Komisija za vrednovanje projekata iz oblasti kulture odobrila je 52 projekta za 41 udruženje, u vrednosti od 14 miliona dinara, a tim povodom predstavnici institucija i udruženja primili su danas ugovore o sufinansiranju.

“Pri izboru projekata vodilo se računa o umetničkim kapacitetima, uticaju na promociju grada, na doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva, ostvarenju javnog interesa, održivosti projekata, usklađenosti sa programskim prioritetima konkursa i sa potrebama različitih ciljnih grupa sa teritorije grada – kazao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović u svom uvodnom obraćanju dodavši da je kultura integralni deo naše zajednice, i da se lokalna samouprava trudi da je uzdigne i postavi kao jedan od značajnih ciljeva.

U ime predstavnika kulture, prisutnima se obratila Jelena Cvetković Crvenica, vanredni profesor Fakulteta Umetnosti Univerziteta u Nišu i umetnički rukovodilac i dirigent Gradskog dečjeg hora Zvezdice Leskovac.

“Veliko mi je zadovoljstvo da vam se obratim u ime svih nas i izrazim veliku zahvalnost svima vama koji ulažete sve svoje resurse i nastojanja da oplemenite kulturu našeg grada i iz godine u godinu činite da Leskovac bude prepoznatljiv i van granica naše zemlje. Zahvalnost dugujemo i našoj vernoj publici, gledaocima, čitaocima, pratiocima… Na kraju najveću zahvalnost zaslužuje lokalna samouprva i gradonačelnik Cvetanović zato što nam pruža priliku da se uzdignemo i da se, kako je govorio Ivo Andrić, baci snop svetlosi na sve naše uspehe.“

Check Also

Policija kod dvadesetčetvorogodišnjeg Leskovčanina pronašla marihuanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. M. (1999) iz okoline grada, zbog …

Оставите одговор