Home / GRADOVI / Leskovac / Podeljeni ugovori za finansiranje programa sportskih klubova i organizacija
hotel bell

Podeljeni ugovori za finansiranje programa sportskih klubova i organizacija

U sali Skupštine grada Leskovca danas su predstavnicima sportskih klubova i organizacija uručeni ugovori o finansiranju programa u 2020. godini.

Prisutnima je najpre prikazan video materijala u kome su nabrojani događaji koji su obeležili sportsku 2019. godinu i investicije u oblasti sporta i fizičke kulture.

Snima možete pogledati klikom na link:
https://www.facebook.com/dnevnikjuga.dnevnilist/

-Rad sportskih klubova, kao promotera zdravog života i pravih vrednosti, se podržava i ceni o čemu svedoče sve veća izdvajanj za njihovo funkcionisanje. 2011. za ove namene bilo je izdvojeno tek 14,8 miliona dinara, danas se situacija promenila i s ponosom ističem je ovogodišnje izdvajanje doseglo cifru od 65 miliona dinara. Svojim dosadašnjim odlukama smo pokazali da ćemo se ubuduće truditi da vas još više podržimo u vašem radu jer vi to svakako zaslužujete. Vi ste ti koji svojim uspesima i vrhunskim rezultatima pronosite ime našeg grada i van granica naše zemlje. Vi ste ljudi koji pored roditelja, vaspitača i nastavnika igrate najznačajniju ulogu u vaspitanju i sazrevanju naše dece. I iz tog razloga istrajno radimo na tome da poboljšamo sportsku infrastrukturu, izgradimo što više terena i decu i mlade usmerimo ka bavljenju sportom, u filmu ste imali prilike da vidite koliko terena je do sada izgrađeno, skoro sve škole na teritoriji grada imaju fiskulturne sale, a unapredili smo tradicionalne sportske događaje ali i stalno svake godine osmišljavamo nove. Na samom kraju bih zamolio rukovodioce svih klubova da mi u narednih nekoliko dana dostave planove za naredne 4 godine sa projekcijom uspeha planiranog u narednom periodu jer želim da na osnovu vaše tvrdnje, vaših zalaganja, energije, vizije, da to bude plan gradonačelnika i projekcija do 2020-2024. godine i da, ono što vi prenesete meni, ja prenesem narodu. Mislim da smo ovde da se međusobno pomažemo i istrajemo u tome. Pošaljite mi vaše realne planove, a ja ću se potruditi da Grad Leskovac podrži i bude dobar partner kao i do sada – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ime 102 kluba i organizacije čiji će programi biti finansirani i sufinansirani obratio se Milan Petrović, državni paraolimpijac.

-Potrudiću se da svoj grad predstavim u najboljem svetlu, a zahvaliću se i našem gradonačelniku lično koji je meni pomagao i pre nego da postane gradonačelnik, tako da ću mu se se zahvaliti pre svega kao čoveku. Želim da istaknem da će mi biti mnogo drago ako bih u nekoj skoroj budućnosti neke nove, mlade momke i devojke video kao pobednike na Olimpijskim igrama – poručio je Milan Petrović.

Check Also

Muzički Edikt u sredu u Leskovcu

U okviru međunarodnog festivala „Muzički edikt“ u sredu 23. juna u 18 časova u crkvi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *