Početna / DRUŠTVO / Pod sloganom „Izaberi, pokreni se“, Vlasotinčani ove godine učestvovali u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti

Pod sloganom „Izaberi, pokreni se“, Vlasotinčani ove godine učestvovali u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti

Pod sloganom „Izaberi, pokreni se“, Vlasotinčani su ove godine prvi put učestvovali u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, odnosno Dana bez automobila. Na više lokacija održane su radionice o zagađenju, izložbe dečjih radova, deljeni su flajeri sa ekološkim porukama, kao i simbolične nagrade učesnicima konkursa.

„Glavni ciljevi ovakvih dešavanja tiču se održivog razvoja i zaštite životne sredine, saposebnim akcentom na zagađenje vazduha, tako da danas promovišemo drugačije vidove mobilnosti kako bismo smanjili emisiju štetnih gasova. Ispoštovali smo preporuke epidemiologa i uživajmo u ovom danu, na kraju leta i početku jeseni i birajmo svoj način mobilnosti – rekla je opštinski većnik Žaklina Stefanović.

Akcija je organizovana uz podršku Turističke organizacije, Kulturnog centra i JKP Komunalac, kao i uz prisustvo dece iz predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola sa teritorije vlasotinačke opštine.

Pogledaj takodje

Izložba fotografija „Duša grada“ postavljena na platuo ispred LKC-a

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra postavljena je izložba fotografija „Duša grada“. Postavka obuhvata 55 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *