Home / DOGAĐAJI / Počelo „Leto u Vlasotincu“
hotel bell

Počelo „Leto u Vlasotincu“

Promocije knjiga, književne i muzičke večeri, likovne izložbe, pozorišne predstave, koncerti, projekcije filmova, dečji kolažni program su samo neki od sadržaja koji će obeležiti tradicionalnu kulturno, umetničku i zabavnu manifestaciju “Leto u Vlasotincu “.

Kulturni centar Vlasotince i ove godine se potrudio da zainteresovanima ponudi raznovrstan program namenjen svim uzrasnim grupama. Program “Leta u Vlasotincu” odvijaće se na nekoliko lokacija.
Tradicionalno, dečjim programom sinoć je na platou ispred galerije Kulturnog centra na Nešićevom keju otvorena ovogodišnja manifestacija “Leto u Vlasotincu”.

Otvarajući “Leto u Vlasotincu” v.d. direktora Kulturnog centra Vlasotince , Maja Marković je pozdravila prisutne i upoznala sa programom manifestacije, i pozvala sugrađane da prisustvuju dešavanjima.

“I ove godine smo se potrudili da bogatim i raznovrsnim programom “Leta u Vlasotincu” zadovoljimo ukuse svih zainteresovanih, pripremili smo kolažne dečje programe, pozorišne predstave, književne večeri, koncerte, likovne izložbe. Pored lokalnih autora, program će upotpuniti učesnici iz zemlje i regiona, među kojima su folklorni ansambl “Radost” iz Vraca, u Bugarskoj. Imaćemo priliku da se družimo i sa Milošem Radovićem, Nešom Galijom, sa našom dragom Jelenom Bačić Alimpić, organizovali smo i nastupe folklornih ansambala, izložbe slika, pozorišne predstave. Za ljubitelje filma pripredićemo filske projekcije. Dobro došli na otvaranje “Leta u Vlasotincu”, očekujemiloo da i narednih nedelja pratite naš program. “Leto u Vlasotincu” otvaramo dečjim programom i velikom dečjom žurkom sa Zanimatorima”, rekla je v.d. direktora Maja Marković.

Program je počeo plesom članova plesnog kluba Fantasi. Prisutni su uživali u njihovim igrama i koreografijama. Svaki nastup su pozdravili burnim aplauzom. Na platou su se smenjivali so listi, plesne formacije, dok se muzika i pozitivna energija širila među prisutnima. Veče je završeno velikom dečjom žurkom sa Zanimatorima, dečja igra, graja, radost i smeh odjekivali su Nešićevim kejom. Usledilo je i fotografisanje sa Zanimatorima.

Veče je bilo i humanitarnog karaktera, naime Udruženje Bezbedno dete iz Vlasotinca sa članovima plesnog kluba Fantasi organizovalo je prikupljanje sredstava za devetomesečnog Todora iz Niša. Svojom igrom i plesom malom Todoru su pružili ruku humanosti i ozdravljenja.

Check Also

Krivična prijava zbog 76-ogodišnjeg vozača, koji je povredio ženu i dete na pešačkom prelazu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, podneće krivičnu prijavu protiv sedamdesetšestogodišnjeg muškarca iz tog grada, …

Оставите одговор