Počeli radovi na izgradnji turističko – rekreativnog parka Čukljenik

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Radovi na uređenju turističko-rekreativnog centar „Čukljenik „ koji će obuhvatiti površinu od 42 hektara, počeli su pre dvadesetak dana, a vrednost prve faze je 36 miliona dinara bez pdv-a.

„Veliku zahvalnost dugujemo Vladi R.Srbije i predsednci Vlade bez čije podrške ne bi bilo moguće sve ovo planirati i ostvariti, a i svim članovima Radne grupe u kojoj smo i mi kao inicijatori ovog projekta. Trenutno se izvode radovi na stazi 1. i 2. od odmorišta sa izletištima – kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, prilikom obilaska radova.

Dalje planove na velelepnom izletištu koje će privući kako lokalno stanovništvo, tako i turiste iz regiona predstavio je predsednik opštine Lebane:

„Početkom naredne godine počeće i II faza kojom je planirana izrada amfiteatra na kraju staze koju smo obišli danas, kao i gradnja novog objekta na mestu starog Lovačkog doma. II faza je dosta obimnija i vrednosti je oko 6 miliona evra. Sredstva ćemo dobiti od Vlade Republik Srbije, a upotpunićemo sredstvima iz projekta prekogranične saradnja Srbija – Severna Makedonija, gde smo sa opštinom Saraj dobili 220.000 evra. Konkurisali smo i kod UNOPS-a za sredstva od 432.000 dolara i očekujemo pozitivan odgovor. Ovih dana očekujemo i početak radova na Caričinom gradu koji podrazumevaju ograđivanje i uvođenje video-nadzora. Danas da bismo razvili turizam naše opštine radimo ih uporedo, a činjenice iz istorije dokazuju da su bili povezani, jer je na Čukljeniku bila predstraža za Caričin grad – istakao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Lebane. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Sajam cveća “Cvetna bašta” u Lebanu uoči Vaskrsa: Tradicionalna manifestacija koja oplemenjuje proleće

Turistička organizacija opštine Lebane već treću godinu zaredom, uz podršku lokalne samouprave, organizuje sajam cveća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *