Home / DRUŠTVO / Počela rekonstrukcija ulice Dimitrija Tucovića
hotel bell

Počela rekonstrukcija ulice Dimitrija Tucovića

U vrlo frekventnoj saobraćajnici, dužine 440 metara, koja vodi pored Tehničke škole i izlazi na Bulevar Nikole Pašića, najpre će biti rekonstruisana vodovodna mreža, a potom će kolovoz biti asfaltiran, a trotoari pokriveni behaton pločama

Ovo je prva saobraćajnica, od brojnih čija je rekonstrukcija planirana u ovoj godini:

– Time samo nastavljamo obiman rad na putnoj infrastrukturi, započet pre nekoliko godina. Samo lane je uređeno 15 ulica i za te namene su izdvojena skoro 72 miliona. U 2022.-oj je za rekonstrukciju ulica i puteva planirano 155 miliona. Podsetiću vas da se proteklih godina radilo na uređenju ulice Ivana Milutinovića, na koju se “Dimitrija Tucovića“ nadovezuje. Tada je za rehabilitaciju kolovoza izdvojeno 17,2, a za vodovodnu mrežu 7,8 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, nakon obilaska gradilišta.

Dodao je da se uskoro nastavljaju radovi na regionalnim putnim pravcima Leskovac-Lebane i Leskovac-Vučje, a sa njihovim završetkom će ulazi u grad iz svih pravaca biti uređeni.

Ana Jović, članica Saveta Mesne zajednice “Dubočica“ zahvalila je lokalnoj samoupravi na brojnim ulganjima u taj deo grada, a zahvalnost je uputio i direktor Tehničke škole “Rade Metalac“, Danko Danković, jer je, kako je istakao, ova saobraćajnica vrlo važna zbog frekvenstnosti i činjenice da njome dnevno u školu stigne više od 1.500 učenika i zaposlenih.

Rok za završetak radova, poverenih vlasotinačkom “Ad kopu“ i “Crnoj Travi“ je 90dana.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.