Početna / DRUŠTVO / Počela isplata subvencija za poljoprivrednike iz vučjanskog kraja
hotel bell

Počela isplata subvencija za poljoprivrednike iz vučjanskog kraja

Jedan od tradicionalnih programa grada Leskovca je i dodela subvencija nosiocima gazdinstava na koji se ove godine prijavio rekordan broj vlasnika zelenih fabrika.

Zbog ovako velikog interesovanja predviđena suma od 30 miliona dinara je rebalansom budžeta povećana na 34,5 miliona dinara za 994 korisnika.

Tradicionalna podela ugovora će ove godine zbog poštovanja epidemioloških mera izostati, ali će od danas početi uplata dobitnicima subvencija.

U toku dana će iz budžeta grada na račune 172 korisnika subvencija iz vučjanskog kraja biti uplaćeno 3,7 miliona dinara. Ove godine poljoprirednici iz Vučja i okolnih sela najveće interesovanje pokazali su za nabavku nove opreme za voćarstvo poput atomizera, prskalica, trimerskih tresača voća i sistema za navodnjavanje.

Opšte je poznato da su prirodni uslovi ovog kraja, klima i zemljište, izuzetno povoljni za gajenje voća pa ne čudi što je većina subvencija usmerena ka ovoj izuzetno rentabilnoj grani poljoprivrede. Vučje i okolna mesta se mogu pohvaliti zdravim vazduhom i velikim vodotokovima koji doprinose kvalitetu proizvoda. Najveće površine pod kruškom, jabukom i višnjom u odnosu na Jablanički okrug je u vučjanskom kraju. Prema postojećim podacima gotovo da nema poljoprivrednog gazdinstva koje ne gaji krušku, jabuku i višnju. To je postao i porodični posao. Svake godine podižu se novi zasadi voća, primenjuju se nove tehnologije u gajenju i novi asortimani.

Pogledaj takodje

Preminulo još 16 ljudi, u Srbiji 3.469 novoobolelih

U poslednja 24 časa u Srbiji je sa Korona virusom preminulo još 16 osoba. Korona …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *