hotel bell

Počast saborcima i poruka državnom rukovodstvu: Nema kapitulacije

Na dan kada je počela Nato agresija na SR Jugoslaviju, na Spomen česmu posvećenu borcima stradalim u ratovima od 1990. do 1999. godine, vence su položili i članovi Državotvorne koalicije, odnosno Nove DSS, POKS-a, Srpske stranke ”Zavetnici” i Pokreta ”Dveri”

Nato je, podsetio je Saša Stevčić, poverenik POKS-a, koristio tepih i bombe sa osiromašenim uranjumum, ali nije uspeo da porazi Srbiju.

– Danas smo se okupili da odamo čast našim poginulim drugovima, ali i da poručimo kako nikada nećemo dati Kosovo, na kome je proliveno toliko krvi. Posle 24 godine, vidimo da neprijatelj nastavlja rat protiv Srbije. Danas nas ne bombarduju, već nam, kao prijatelji, donose nekakav francusko-nemački sporazum, rekao bih ultimatum o priznanju Kosova, sa svim prerogativima državnosti. Mi, borci im ne verujemo i kažemo da neće uspeti u svojoj nameri, jer nismo za to prolivali krv.

Osim humki i spomenika, iza poginulih ratnika ostale su porodice, deca, koja su, za ovu državu, nevidljiva, rekao je Stevčić:

– Njih 22-oje je završilo fakultet, a ne rade. Da li se tako odužujemo njihovim očevima? Namerni smo i da pokrenemo inicijativu da se gradski trg nazove Trgom heroja sa Paštrika i Košara, a da bezimene ulice ponesu imena nekih od njih. Takođe, na spomeniku iza nas, treba da se dopiše ime Branka Milenovića, a da se podatak o godini pogibije kapetana Bojana Denića ispravi.

Narodni poslanik, Zoran Stojanović podsetio je na ironiju da agresiju, pod plaštom humanitarne akcije, Nato nazove ”Milosrdni anđeo”:

– Ovo nije borba pojedinca ili grupe, već borba svih nas. Danas nam Aleksandar Vučić pominje nekakvu Zajednicu srpskih opština na Kosovu, a istovremeno govori da je to temelj za sprovođenje ovog nečasnog sporazuma, finalnog dokumenta u rastakanju Srbije. Ovo više nije šala. Vučić jedno priča u Srbiji, a pristaje na sve što mu serviraju. Jug Srbije je sledeća etapa rasparčavanja zemlje. Mi moramo, odlučno i bez ikakve zadrške, da spašavamo ono što su nam dedovi ostavili.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор