hotel bell

Pobednici 21. Leskovačkog polumaratona su Nenad Živković iz Kruševca i Slađana Stamenković iz Banatskog Brestovca

Nije bilo lako, po jako toplom danu, istrčati 21,1 kilometar, a još teže ostvariti dobar plasman i rezultat. Pobedili su najspremniji, a mnogima je bilo važno samo učešće, poput 88-ogodišnjeg Vlade Stevanovića iz Beograda, najstarijeg učesnika manifestacije

Ulicama Leskovca, juče je trčalo više od 350 aktivnih sportista, rekreativaca i zaljubljenika u atletiku, a za najtežu trku, na 21,1 kilometar, vladalo je veliko interesovanje. Na stazi se okušalo 169 polumaratonaca iz Srbije, Rusije i Makedonije.

Prvi je kroz cilj prošao 33-ogodišnji Nenad Živković iz Kruševca, ispred svog sugrađanina Marka Miljkovića. Obraz domaćina osvetlao je Goran Šmelcerović, član Biciklističkog kluba “Dubočica“.

Kod žena, najbrža je bila Slađana Stamenković, članica AK “Vlasenica“ iz Banatskog Karlovca. Na preostala dva stepenika pobedničkog postolja, popele su se Žaneta Bogatinovska Ilieva iz “AKKA Run“ club-a Skopje, odnosno Ljiljana Krstić, članica PSK “ Mosor“ Niš.

Štafetna trka, 3x 7 kilometara, bila je vrlo zanimljiva, a konkurencija prilično oštra. Na kraju su, u kategoriji muškaraca slavili: GAK “Leskovac“, LTK “Bohemians“ i AK “Vranjski maratonci“. U ženskoj konkurenciji, trijumfovali su AK “Vranjski maratonci“ i “Nordijac“, dok su u mešovitoj kategoriji najbolji bili AK “Jermenčić / Ivković “ i članovi tima “Run Dude run“.

Za najbržeg Leskovčanina proglašen je Goran Šmelcerović, a najbrža Leskovčanka je Ružica Šmelcerović.

Najupečatljivi utisak učesnika je dobra organizacija manifestacije, a za to AK “Dubočica“, između ostalih, zahvalnost duguje učenicima i profesorima Tehničke škole u Leskovcu, koji su, kao volonteri obezbeđivali trasu. Saobraćajna policija je profesionalno obavila posao, a u službi zdravstvene bezbednosti učesnika bili su ekipe Doma zdravlja Leskovac i Doma zdravlja “VIP medikal“.

Check Also

Poziv za mladiće i devojke za obuku za rezervne oficire – Avijatičare

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je danas poziv svim mladićima i devojkama do 27 …

Оставите одговор