Home / GRADOVI / Leskovac / Plivači Dubočice ekipno 1. u Srbiji u juniorskoj i 2. u seniorskoj kategoriji: oborili 15 rekorda i osvojili 64 medalje
hotel bell

Plivači Dubočice ekipno 1. u Srbiji u juniorskoj i 2. u seniorskoj kategoriji: oborili 15 rekorda i osvojili 64 medalje

Od četvrtka do nedelje na bazenima SC Čair u Nišu, održano je prvenstvo Srbije u plivanju na kome su plivači Dubočice ostvarili veliki uspeh.

U konkurenciji 43 kluba iz cele Srbije i 516 plivača, naši plivači su u juniorskoj kategoriji ekipno bili najbolji klub, dok su u seniorskoj kategoriji ekipno zauzeli drugo mesto u Srbiji sa 64 osvojene medalje, od čega 37 zlatnih, 19 srebrnih i 8 bronzanih

Leskovčani su na ovom prvenstvu oborili čak 15 nacionalnih rekorda, od čega 5 u seniorskoj kategoriji i 10 u juniorskoj kategoriji. 

Uroš Živanović je obarao juniorske rekorde na 50, 100 i 200 prsno, dok su štafete obarale seniorske i juniorske rekorde Srbije. 

Najbolji plivači Srbije u seniorskoj kategoriji bili su Nina Stanisavljević kod dama i Čaba Siladji kod muškaraca, dok su najbolji plivači Srbije u juniorima bili naši plivači Nina Stanisavljević i Uroš Živanović.

Osvajači medalja u individualnim disciplinama bili su:Stanisavljević Nina, Živanović Uroš, Popović Tanja, Marković Jana, Milenković Miloš, Dimitrijević Viktor, Pešić Bratislav, dok su im u štafetnim trkama pomogli da dodju do medalja i rekorda i Stanisavljević Petar, Obradović Iva i Pešić Milica. 

Check Also

Seka Aleksić 2. januara u Leskovcu

U svečanoj sali restorana „Dionis“ svoj nastup 2. januara 2022. godine najavila je balkanska zvezda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *