Home / DRUŠTVO / Playmakers uskoro u Lebanu
hotel bell

Playmakers uskoro u Lebanu

U Lebanu uskoro počinje sa radom Playmakers, najveći evropski program za devojčice koji ima za cilj da ih osnaži da uz čarobni svet mašte naprave prvi korak na svom fudbalskom putu.

Playmakers je sportska aktivnost kao nijedna druga. Namenjena je devojčicama od pet do osam godina i predstavlja zabavan i siguran način upoznavanja fudbala kroz kretanje, igru i magiju Diznijevog pripovedanja. Cilj programa je osnaživanje dece da budu zdrava i samouverena, da se sprijatelje, nauče važne životne veštine i zaljube se u fudbal.

Playmakers koristi najnovije istraživanje o okruženju i trenerskom pristupu u kome devojčice najbolje uče i uživaju u sportu. Dizajniran je tako da omogući devojčicama da prvi put dožive fudbal kroz čari Diznija, i to u okruženju posebno kreiranom za njih. Svaki desetonedeljni nastavni plan i program pričaće različitu Diznijevu priču sa učesnicama koji će tokom svakog treninga reprodukovati deo priče iz filma.

Trener će biti lebančanka, Milica Stanković, reprezentativka Srbije i kapiten ŽFK Mašinac. Ona je nedavno je sa predsednikom opštine Lebane, u prisustvu većnice za sport Mirjane Bogdanović, razgovarala o popularizaciji ženskog fudbala, naročito kod devojčica u našoj opštini.

Milica je zadužena za promociju UEFA projekta Playmakers, koji će osim u Srbiji, biti realizovan u još 9 zemalja u Evropi. Ona je poručila da ima podršku lokalne samouprave, zbog čega joj je čast i zadovoljstvo i da će se potruditi da devojčice iz njenog Lebana zavole sport, ali i da se zabave uz fizičku aktivnost, što je i cilj Playmakers projekta.

Check Also

Početak velikog projekta: Rušenjem trotoara kod Hemijske škole, ozvaničen start rehabilitacije puta ka Vučju

Kao što je Dnevnik juga već pisao, ova značajna saobraćajnica biće rekonstruisana fazno, a prva …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *