hotel bell

Planinarsko društvo “Dubočica” objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo “Dubočica” objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu namenjen svim planinarima koji su članovi Planinarskog saveza Srbije, ali i svim ljubiteljima prirode koji bi želeli da krenu u avanturu planinarstva.

U svega nekoliko meseci postojanja planinarskog društva u protekloj 2022. godini, planinari Dubočice učestvovali su na 44 akcija od kojih su veliki broj sami organizovali.

Nakon što je u maju prošle godine osnovana od strane 5 planinara i otpočela svoj rad sa simboličnih 10 članova, PD “Dubočica” Leskovac započinje 2023. godinu sa 23 člana i očekuje da će ih u toku godine biti još više. Pored akcija koje se nalaze u godišnjem kalendaru sigurno će u toku godine biti održane dodatne akcije na planinama Jugoistočne Srbije, pogodne za sve zaljubljenike u prirodu, koje nisu kondiciono i tehnički zahtevne i kojima će planinarsko društvo pokušati da predstavi planinarenje, kao zdravu i lepu aktivnost, što širem krugu ljudi. Ovim posetama obližnjih planina, planinari PD “Dubočica” pokušaće da približe naš kraj što većem broju Leskovčana i promovišu prirodne lepote koje se nalaze “tu iza ugla”, a koje su slabo posećene i gotovo nepoznate našim sugrađanima. Takođe, cilj je i negovanje, očuvanje i zaštita planina i prirode leskovačkog kraja.

Kompletan program možete pogledati na FB stranici PD Dubočica.

Check Also

Uprava carina prodaje 9 automobila, 3 motocikla i prikolicu – detalji o licitaciji

Na sajtu Uprave carina počelo je prijavljivanje zainteresovanih za javnu prodaju trajno oduzetih vozila koju …

Оставите одговор