hotel bell

Petri Dimitrijević nagrada za najbolju glumicu Petog zimskog festivala za decu u Aleksincu

Glumica Leskovačkog narodnog pozorišta, Petra Dimitrijević, maestralno je odigrala Pinokia u istoimenoj predstavi, što nije promaklo ni žiriju, pa ju je proglasio najboljom glumicom/glumcem večeras završenog festivala za decu u Aleksincu. Specijalna nagrada i za originalni dramski tekst predstave

Petra je, kao Pinokio, tako verno dočarala najčuvenijeg drvenog lutka, da je sa pravom ponela nagradu glumice Festivala. Specijalno priznanje za originalni dramski tekst pripalo je Spasoju Ž. Milovanoviću, takođe za ”Pinokia”, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Leskovca.

Najbolje kostime uradila je Silva Bačvarova za predstavu ”Bajka o začaranoj lepotici”-Pozorišta lutaka ”Pinokio” iz Beograda, za scenografiju je nagrađen Leo Vukelić u predstavi ”Dečak i Mesec”- Pozorišta ”Toša Jovanović” iz Zrenjanina. Ovaj teatar je poneo još dva priznanja: za režiju -Vjera Vidov i za najbolju epizodnu ulogu, Nataša Mališić.

O laureatima je odlučivao žiri u sastavu: Branislav Nedić-dramaturg, Ivana Nedeljković glumica i Cvetin Aničić-glumac-lutkar.

Peti Zimski festival za decu, održan je od 22. do 26.maja, u Aleksincu.

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор