hotel bell

Peti festival “Mislim globalno, čistim lokalno” održan u Domu kulture Pečenjevce

Danas je u Domu kulture Pečenjevce održan peti po redu festival kratkog filma na temu zaštite životne sredine “Mislim globalno, čistim lokalno”.

Ovogodišnja manifestacija koja je okupila leskovačke osnovne škole organizovana je u saradnji sa sa Gradskom upravom, odeljenjem za zaštitu životne sredine Grada Leskovca i Centrom za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac.

Prikazano je pet kratkih filmova. Prvo mesto pripalo je OŠ “Vasa Pelagić” Leskovac, 2. mesto OŠ “Vuk Karadžić” Pečenjevce i 3. mesto OŠ “Vožd Karađorđe” Leskovac, a nakon proglašenje pobednika prikazana je pozorišna predstava “Sačuvajmo prirodu” pozorišta Cipelica iz Leskovca.

Direktor Doma kulture Pečenjevce, Miroslav Stanojević je na otvaranju festivala kazao da je cilj ovog festivala razvijanje svesti kod mladih o očuvanju i zaštiti životne sredine.

“Grad Leskovac kao odgovorna lokalna samouprava vodi računa o svojoj životnoj sredini. Cilj festivala je animiranje mladih ljudi da se bore za čistu životnu sredinu i veliko mi je zadovoljstvo što je na našu adresu stiglo veliki broj video materijala i što je veliki broj dece učestvovalo u izradu istih. Jedna lepa manifestacija koja nas podseća da je planeta zemlja naš jedini dom i da treba voditi računa o njoj. Ovim Festivalom učimo našu decu da budu dobri čuvari prirode – istakao je Miroslav Stanojević.

Check Also

Ekipa “Anine čarolije” napravila najbolji ajvar na takmičenju “Izađi mi na teglu”

Turistička organizacija grada Leskovca je i ove godine bila lokalni partner i suorganizator u realizaciji …

Оставите одговор