Home / DRUŠTVO / Paketi pomoći za 300 romskih porodica sa područja opštine Vlasotince
hotel bell

Paketi pomoći za 300 romskih porodica sa područja opštine Vlasotince

Romske porodice sa područja opštine, Vlasotince, njih 300, dobile su higijenske pakete.

Ovo je jedna od dve akcije proistekle iz sporazuma Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Instituta za javno zdravlje „dr Milan Jovanović Batut“.

„Prva je bila pomoć u prijavi za vakcinaciju na portalu e-uprava. Svi se nadamo da se korona neće ponoviti u velikim epidemisjkim talasima kao prethodnih godinu dana i da se polako vraćamo normalnom životu.Nadam se da će vam ovi paketi koristiti i želim vam dobro zdravlje – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Akcija se sprovodi sa ciljem da se pomogne građanima iz podstandardnih romskih naselja da uz vakcinaciju i minimum standarda za poštovanje preventivnih mera, koje preporučuju lekari, steknu imunitet i time sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje građana u celini.

U 29 opština i gradova, među kojima je i Vlasotince, ukupno će biti podeljeno 12.000 paketa, čime je obuhvaćeno oko 70.000 ljudi u 179 tzv. podstandardnih romskih naselja. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu akciju sprovodi u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i uz podršku donatora: Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Fondacija za otvoreno društvo, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Visoki komesarijatUNza izbeglice (UNHCR Srbija).

Check Also

Seka Aleksić 2. januara u Leskovcu

U svečanoj sali restorana „Dionis“ svoj nastup 2. januara 2022. godine najavila je balkanska zvezda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *