Početna / DRUŠTVO / OZBILJNO DOBRE VESTI: Dnevnik Juga tri godine sa Vama
hotel bell

OZBILJNO DOBRE VESTI: Dnevnik Juga tri godine sa Vama

Regionalni informativni portal Dnevnik Juga počeo je sa radom 8. februara 2016. godine.

Za tri godine postali smo najvažniji izvor informacija u Leskovcu i okolini. Važnije od brojki je da smo ostali dosledni sebi, da smo i danas medij kome se veruje, medij koji objavljuje ozbiljne i proverene vesti. Tri godine rada bez ijednog demantija ili sudske tužbe pokazuju da novinarski posao radimo profesionalno i odgovorno.

U poplavi lažnih vesti, bombastičnih naslova koji služe samo da „navuku“ što veći broj čitalaca i klikova, u eri senzacionalizma i tračeva, Dnevnik Juga je bio i ostao izvor ozbiljno dobrih vesti. Osnovni kriterijum je istina. Nismo dozvolili i nećemo dozvoliti da kriterijum za objavu vesti bude „to će da se čita“.

Govorili su da smo „napravljeni“ iz ovih ili onih razloga, sa svakojakim motivima i ciljevima. Zlobni su tvrdili da smo tu zbog jednih izbora, neki drugi o motivima koji verovatno njih pokreću. Nisu shvatili i neće razumeti da smo medij za novo vreme, ali i medij koji poštuje dobra stara pravila novinarske profesije. Pre svega poštujemo istinu i poštujemo pravo naših čitalaca da sami donesu svoj sud o događajima i ljudima. Ne želimo da, samo zato što smo novinari, pretenciozno namećemo svoje mišljenje i svoj stav kao jedini ispravan.

I tada smo govorili da je Dnevnik Juga napravljen da donese nešto novo i nešto drugačije. I doneo je. Od prvih uživo prenosa na Facebook stranici, preko prve Android aplikacije jednog medija, do malih oglasa i multimedijalne platforme za oglašavanje, postavili smo i postavljamo nove standarde u onome što radimo.

Radili smo i radimo na tržištu koje je surovo, pored medija koji u startu imaju bolju poziciju koju donose milionski iznosi iz lokalnih budžeta, domaćih i inostranih fondova. Podatak da smo u 2018. godini dobili samo 600.000 dinara od države i lokalnih vlasti govori o neravnopravnom položaju, ali pokazuje i da smo ostvarili jedan od naših ciljeva – da postanemo ozbiljan portal koji može da opstane na tržištu.

Ostali smo, opstali i rasli pre svega zahvaljujući Vama, poštovani čitaoci. Više od 15.000 objavljenih vesti za tri godine, više stotina hiljada ljudi koji su tokom godina barem jednom „kliknuli“ na Dnevnik Juga, milioni poseta našem portalu i desetine miliona pregleda stranica jesu ono zbog čega na treći rođendan Dnevnika Juga beležimo i rekordan „ranking“ na specijalizovanim sajtovima.

Ostaćemo svoji. Ostaćemo totalno drugačiji od drugih,

I ostaćemo, pre svega, Vaši.

Nismo političari da obećavamo, ali možemo da Vam garantujemo da ćete na ovoj adresi uvek moći da pronađete brze, tačne i pouzdane informacije.

Hvala Vam na poverenju!

Srđan Stamenković,

glavni i odgovorni urednik Dnevnika Juga

Pogledaj takodje

U utorak 3 sela i jedna ulica u gradu bez struje

ED Leskovac obavštava svoje korisnike da će bez struje u utorak biti jedna ulica u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *