Početna / DRUŠTVO / Ove godine bez plivanja za časni krst u Vlasotincu na Bogojavljanje
hotel bell

Ove godine bez plivanja za časni krst u Vlasotincu na Bogojavljanje

Organizacioni odbor bogojavljanjskog plivanja za Časni krst u Vlasotincu, poštujući mere zaštite koje je donela republička Vlada i brinući o zdravlju i sigurnosti svih – učesnika, posmatrača, pokrovitelja i organizatora – doneo je odluku da se ove godine ne održi plivanje za Časni krst u Vlasini.

-Organizacioni odbor smatra da su zdravlje, solidarnost i briga, u cilju savladavanja posledica korona virusa, obaveza svih nas, a ponajviše onih koji imaju snage i hrabrosti da plivaju za Časni krst. Zato predlažemo da 19. januara, na Bogojavljenje, odemo u svoje bogomolje, pomolimo se za mir, slogu i zdravlje svih, sa čvrstom verom da tako na najbolji način činimo pravu stvar – kaže član organizacionog odbora Srba Takić.

Ove godine trebalo je da bude organizovano 15.jubilarno plivanje za krst u Vlasini. Prethodnih 14 obeležile su desetine učesnika i hiljade posetilaca svake godine. Njegov „zaštitni znak“ bio je i mali Kristijan Pešić, koji je prve do desete godine života plivao sa ocem za krst. Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu, pre deceniju i po, iniciralo je i organizovalo Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske, uz blagoslov sveštenstva i pod pokroviteljstvom opštine. Danas o ovoj manifestcaiji brinu i Turistička organizacija, preduzeća i ustanove vlasotinačke opštine i brojni sponzori.

Pogledaj takodje

Sutra isplata posebne novčane naknade za mesec mart

NSZ filijala Leskovac obaveštava svoje korisnike da će sutra krenuti sa isplatom posebne novčane naknade. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *