Otvorene nove prostorije “Kuće veština” – Centra za podršku deci sa invaliditetom u Leskovcu

U Leskovcu je danas svečano otovoren novi prostor udruženja “Partnerski za obrazovanje” pod nazivom “Kuća veština”, namenjen podršci deci sa invaliditetom i njihovim porodicama.

Ovaj moderni centar, opremljen savremenim terapeutskim i edukativnim sredstvima, osmišljen je da odgovori na savremene potrebe korisnika uz primenu tradicionalnih i modernih pristupa u socijalnoj zaštiti.

“Otvaranje ovih novih prostorija nije samo fizičko otvaranje. Ono predstavlja otvaranje novih i dodatnih mogućnosti za sve vaše korisnike i za usluge koje pružate. Ove prostorije postaće dom za sve svoje korisnike, mesto gde se širi osmeh i gde se mnogo radi,” rekla je Aleksandra Stojanović, članica Gradskog veća.

Novi prostor, “Kuća veština”, prostire se na površini od 80 kvadratnih metara i sadrži pet prostorija: dve učionice, čekaonicu i sobu za masažu i fizikalnu terapiju.

Zoran Ilić, jedan od roditelja i osnivač udruženja “Partnerski za obrazovanje”, istakao je važnost ovog prostora za lokalnu zajednicu:

“Novi prostor omogućava nesmetanu pristupačnost deci u invalidskim kolicima, ali i nesmetan rad, na primer, našeg fizioterapeuta sa novim razbojem za učenje hodanja. Savetodavno-terapijsku podršku pružaće tim stručnjaka: logoped, defektolog, fizioterapeut, pedagog, reedukator psihomotorike i psiholog i medijacija.“

Udruženje roditelja i nastavnika realizuje mnoge programe u oblasti socijalne zaštite, a ove godine su podržana tri nova programa u vrednosti od 350.000, 400.000 i 300.000 dinara. Ovi programi obuhvataju tuina masažu, podršku razvoju osoba sa invaliditetom i neurofeedback terapiju, čime se omogućava dostupnost ovih usluga svim socijalnim grupama.

Grad Leskovac je ove godine izdvojio preko 502 miliona dinara za oblast socijalne zaštite, a od toga 36 miliona dinara za podršku različitim udruženjima.

Saradnja grada Leskovca i udruženja koja podržavaju ovu oblast ključna je za napredak i razvoj socijalnih usluga, čime se obezbeđuje sigurna budućnost za svu decu. Zahvaljujući “Kući veštine”, deca sa invaliditetom i njihove porodice sada imaju pristup savremenim uslugama i terapijama, što će značajno doprineti njihovom napretku i kvalitetu života.

Check Also

NAPRED, ORLOVI! Srbija može protiv Slovenije – podrži je i ti PATRIOTSKIM TIKETOM!

Srbija je favorit protiv Slovenije – iskoristi najveće kvote! Očekivano ili ne, fudbaleri Srbije poraženi …